Testpiloterna

Max tycker att det är spännande att klara de olika uppdragen

Publicerad 2014-01-23

Mina barn gillar att spela spel på iPaden men det är ju en djungel där ute och svårt att välja vilka spel man ska ladda hem. Helst borde man själv spela igenom spelen en gång innan barnen får spela bara för att få en uppfattning vad det är för något man ger till barnen, men oftast hinner man inte det som föräldrar så då är det viktigt att vi kan tipsa varandra om bra spel!

Ett spel som både jag och mina barn gillar mycket är Kalle Kunskap. Det är ett pedagogiskt spel där barnen får göra olika övningar.

Max som är 4 år har Kalle Kunskap förskola som riktar sig till barn i åldern 4-6 år, men jag tror att även många 3-åringar skulle gilla spelet. Det innehåller 5 pedagogiska spel och de flesta klarar Max galant men vissa spel som de med bokstäverna så får jag hjälpa honom. I spelet finns enkel matematik, man ska känna igen bokstäver, associera bokstäver och ljud, känna igen färger och former. Även fyller det barnets kreativa sida genom att man ska rita och färglägga och skapa danssekvenser. Alla spel ger talande instruktioner på svenska så det är lätt att förstå och man får brillianter som sparas i en skattkista när man klarat en utmaning, man går vidare mellan spelen genom att klicka in sig på en karta. Max tycker att det är spännande att klara de olika uppdragen och ibland kommer det in filmsnuttar som gör spelet mer levande.Smilla 6 år har spelet Kalle Kunskap skolstart där det är lite svårare uppgifter än i förkolan. Det har 7 pedagogiska spel och spelet riktar sig till barn i åldern 5-7 år. Barnen ska räkna matematik, känna igen bokstäver, följa muntliga direktiv och slutföra rim. Även här motiveras barnets kreativa sida genom att måla och färglägga, skapa sagor och musik. Alla spelen ger talande instruktioner på svenska så det är lätt att förstå men min 6-åring tycker att kartan är lite krånglig, svårt att hitta alla spelen och veta vart man ska ta vägen när man klarat ett uppdrag.När barnet klarat spelen finns sen Kalle Kunskap ettan och Kalle Kunskap tvåan där barnen utsätts för lite svårare uppdrag och de ska vi absolut ladda hem sen när barnen känner sig redo för dem!
Annelie Niehoff

Testat av familjen Niehoff

Jag heter Annelie och jobbar som egenföretagare, jag jobbar dels med inredning men även som frilansjournalist/bloggare. Driver "niehoffs blogg" sen 7 år tillbaka och där skriver jag om allt som gör livet lite enklare, roligare och skönare. Jag har två barn, Smilla 6 år och Max 4 år och de älskar att spela spel och eftersom vi reser mycket så är iPaden ett perfekt tidsfördriv på långa resor. Självklart ser jag till att spelen ska vara pedagogiska vilket innebär att barnen gärna får lära sig saker genom att spela!